Pogoji poslovanja

Zavedamo se, da je stik z našimi kupci najpomembnejši, zato smo vam na voljo vsak delovni dan od 8.30 do 17.00 ure na sedežu podjetja v Ljubljani - Šiška.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

z nakazilom na račun upravitelja (predračun)

z gotovinskim plačilom po povzetju

z gotovinskim plačilom na sedežu podjetja na Celovški cesti 291 v Ljubljani

za podjetja, katera plačujejo na dogovorjen datum pa omogočamo tudi odlog plačila.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Dostava

Po večini sami dostavljamo naročeno blago po CELOTNI SLOVENIJI. V kolikor pa gre za manjše naročilo pa pošljemo preko Pošte Slovenije.

Naročila oddana do 20.00 ure so odposlana še isti dan, izdelek prejmete z jutranjo pošto.

Dostava je BREZPLAČNA pri Vseh nakupih nad 30 €. Pri naročilih do 30 € pa zaračunavamo 3 € z ddv.

V kolikor želite nujno dostavo,  pokličite  041-339-783.

Poskrbeli bomo za najugodnejšo rešitev za Vas.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

pošiljatelj bo jasno razviden, 

različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, 

jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, 

željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Cene

Spletne  cene  veljajo  za  nakupe preko  www.misol.si/racunalniki,  Registracija za nakup ni potrebna temveč samo izpolnite obrazec s podatki. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektrinsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Če z izdelki, ki ste jih kupili v spletni trgovini www.misol.si/racunalniki iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, jih lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, vrnete v petnajstih dneh po prejemu na sedež podjetja Misol d.o.o., Celovška c. 291, 1000 Ljubljana ali nas o tem pisno obvestite na racunalniki@misol.si v roku 15 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru morate najkasneje v naslednjih 15 dneh blago nepoškodovano tudi vrniti. Vrnili vam bomo celotni plačani znesek naročila. Dolžni ste pokriti le stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.
Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, v originalni embalaži in kompletni. Pri vračilu obvezno priložite originalni račun ali dobavnico.

Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:
-če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe.
-pri programski opremi, če je potrošnik odprl pečat ali registriral ali aktiviral ključ.

-če je izdelek vidno rabljen ali je vsebina pomankljiva.

-če je kupec podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za fizične osebe. Želje za vračilo v tem primeru obravnavamo individualno in v okviru možnosti dobaviteljev.

Garancija

Garancija se uveljavlja z garancijskem listom ali originalnim računom.

Vsak izdelek ima ob pravilni uporabi zagotovljeno garancijo. Garancijski roki za posamezne izdelke so zapisani v podrobnostih artikla in garancijskem listu, ki ga prejmete ob nakupu, oz:

- za izdelke iz programa Renew & Refurbish 1 leto

- za izdelke iz programa IPE 1 leto

- za izdelke iz programa Rabljeno-obnovljeno 6 mesecev

Zakonski rok za popravilo oz. odpravo napake je 45 dni, od dneva, ko je servis Misol oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za uveljavljanje garancije.

V primeru, da artikla ni več na zalogi/ni več dobavljiv in ga zato ni možno nadomestiti z enakim, se po medsebojnem dogovoru s stranko artikel zamenja za takega, ki cenovno in kvalitetno ustreza reklamiranemu.

Garancijska popravila oziroma zamenjave se izvajajo v servisu Misol ali v pooblaščenih servisih, navedenih na garancijskem listu. Stroške dostave na servis Misol oziroma na pooblaščeni servis nosi kupec. Stroške materiala, nadomestnih delov in dela, nosi prodajalec.

V primeru izgube računa, se prepis originalnega računa zaračuna 5 eur z vključenim DDV (administrativni stroški).

Pri neupravičenih reklamacijah, ko napaka v servisu ni ugotovljena, si pridružujemo zaračunati porabljen čas za testiranje. Za kompatibilnost in ustrezno združljivost  s starejšimi oziroma z ločeno kupljenimi komponentami ne moremo garantirati in te vrste težav se ne smatra kot razlog za uveljavljanje garancije.

Lastništvo blaga

Dobavljeno blago je do celotnega plačila last podjetja Misol d.o.o.

Servis

Servis izdelkov kupljenih v spletni trgovini www.misol.si/racunalniki se vrši v pooblaščenih servisih dobaviteljev, ki so navedeni na garancijskem listu, ostalo v Misol d.o.o.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Dobavljivost

Dobavni roki navedeni pri posameznem artiklu so informativne narave in so odvisni od ažurnosti informacij dobaviteljev. Navedeni so v delovnih dnevih, vedno pa se trudimo naročeno blago odpremiti v najkrajšem času.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. Vzrok morebitnih napak je lahko tudi tehničen (napaka pri prenosu cene oziroma opisa lastnosti s strani dobavitelja) oziroma zaradi višje sile. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Napake

Za morebitne napake v spletni trgovini www.misol.si/racunalniki se vam vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje.  Hvaležni bi bili, če nas na njih opozorite, da jih bomo lahko popravili.

Slike

Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja.

Za potrebe spletne strani  uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani.

Spletna košarica piškotek
S tem piškotkom ohranjamo vsebino košarice, tudi ko zaprete brskalnik in naslednjič odprete. Vsebina košarice v samem piškotku ni razvidna.

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google maps
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih.

Piškotki Google Analytics
_ga

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

Mozilla Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova racunalniki@misol.si .

Ponudnik bo v šestih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v kolikor pa to ni mogče, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani

(Zadnja osvežitev: 1.5.2015)